GINOP-9.1.1-21

A Hitelprogram célja Forgóeszköz hitel nyújtása a COVID-19 világjárvány miatt gazdasági nehézségekkel küzdő, a válság által leginkább sújtott ágazatokban tevékenykedő mikro-, kis- és középvállalkozások – ideértve az egyesületeket is – talpon maradásának biztosítására, illetve a járvány utáni működésre történő felkészülésük támogatására. A program az európai területeknek helyreállítási támogatásként (REACT-EU) nyújtott kiegészítő forrásokból valósul meg.

Legfontosabb pénzügyi kondíciók

  • Kamat: 0%
  • Futamidő: maximum 120 hónap
  • Kezelési költség: 0 Ft
  • Rendelkezésre tartási jutalék: 0 Ft
  • Előtörlesztési díj: 0 Ft
  • Devizanem: HUF
  • Rendelkezésre tartási idő: A kölcsönszerződés megkötésétől számított legfeljebb 3 hónap.
  • Türelmi idő: A rendelkezésre tartási idő végétől számított legfeljebb 36 hónap
  • Törlesztés: havonta egyenlő mértékben


GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-04222

Kedvezményezett neve: MOBILPACK Bt.

A projekt címe: Szolgáltatás bővítéshez szükséges technológiai korszerűsítés a MOBILPACK Bt.-nél

A projekt tervezett befejezési dátuma:  2022.12.31

Projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-04222

A szerződött támogatás összege: 60 457 545 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 70%

A projekt tartalmának bemutatása:

Üzleti partnereink közül a beszállító partnerek szinte kivétel nélkül nagymúltú, magas műszaki szinvonalat képviselő vállalatok. Ezek a cégek teljes joggal elvárják, hogy hozzájuk hasonlóan a mi körülményeink is reprezentálják azt a színvonalat amit ők nyújtanak, berendezéseik képviselnek. Ehhez elengedhetetlen annak a bázisnak a kiépítése aminek ez a projekt adja a hátteret. Az irodaház kialakítása során figyelembe vettük, hogy dolgozóink a lehető legjobb és legoptimálisabb munkahelyeken tudjanak dolgozni. Műszaki berendezésekben , technológiai eszközökben minden a rendelkezésre álljon a hatékony munkavégzéshez. A munkahely tervezésénél gondoltunk a munkaközi szünetek kényelmes eltöltésére, pihenő és közösségi terek kialakításával. Bármely kolléga úgy tud fogadni tárgyaló partnert, hogy megfelelően szeparáltan, nyugodtan tudjon tárgyalni, gépbemutatót tartani. A projekt költségvetésének indokoltsága és szükségessége: – Ingatlan átalakítás: a megvalósítási helyszín a jelenlegi állapotában még nem alkalmas arra a tevékenységre amelyet a vállalkozásunk végez. Így elengedhetetlen, hogy elvégezzük az átalakítási munkálatokat, amely során kialakításra kerülnek a megfelelő minőségű és méretű helyiségek. (irodák, tárgyalók, szociális helyiségek és a műhely rész.) – Eszközbeszerzés: a cégünk által forgalmazott berendezések súlya miatt olyan anyagmozgató eszközt kellett választanunk, amely könnyen tudja mozgatni a több száz kg-os vagy a több tonnás berendezéseket. A pályázati fejlesztésünk révén lehetőségünk nyílik az értékesítésre kerülő berendezések ideiglenes tárolására is, amíg a megrendelő át nem veszi a megvásárolt berendezést, viszont a gyártó leszállítás már megtörtént. – Megújuló energia: a projekt keretein belül telepítésre kerül egy 15 kWp alatti teljesítményű napelemrendszer, amely a fejlesztéssel érintett ingatlan energiafelhasználásának kiszolgálásában fog segítséget nyújtani. – IT fejlesztés: a PROGEN Kft. által fejlesztett vállalatirányítási rendszer Vállalati CRM, értékesítési terület, Beszerzési, logisztikai terület, Táv- és csoportmunka támogatás valamint Pénzügyi, számviteli terület modulok bevezetését tervezzük. Ezek azok a modulok, amelyek elengedhetetlenek és nagyban segítik egy 21. századi kereskedő cég tevékenységét. – Tanácsadási szolgáltatás: A cégünk eredményes piaci jelenléte és további fejlődése okán elengedhetetlenek éreztük, hogy egy Stratégiai és üzleti tervezéshez kapcsolódó profi tanácsadó segítségét igénybe vegyük a további fejlődésünk elősegítése érdekében. – Képzés: a mai világban elengedhetetlenek az informatikai ismeretek, így olyan munkavállalói képzés mellett döntöttünk, amely a mindennapi ügymenetek zökkenőmentes megvalósításához elengedhetetlen és egy Komplex Office 365 használathoz kapcsolódó képzésen szeretnénk részt venni. Majd ezt követően már nagyobb magabiztossággal tudjuk használni a bevezetésre kerülő vállalatirányítási rendszerünket is


GINOP-5.2.4-16-2018-02723

Gyakornok alkalmazása a MOBIL-PACK Bt.-nél

A MOBIL-PACK Gépgyártó Kereskedelmi és Szolgáltató BT. a „Gyakornok alkalmazása a MOBIL-PACK Bt.-nél” című, GINOP-5.2.4-16-2018-02723 azonosítószámú pályázata során 4.425.500.- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a „Gyakornoki program pályakezdők támogatására” című pályázati kiíráson a GINOP keretében. A projekt keretében 1 fő pályakezdő foglalkoztatására került sor a cég egri székhelyén.

A felvett gyakornok idegennyelvű ipari és kereskedelmi ügyintéző munkakörben került foglalkoztatásra 2018. május 01. és 2019. január 31. között. A pályázatban elnyert támogatást a foglalkoztatáshoz kapcsolódó költségek finanszírozására; a gyakornok bér és járulékköltségeihez, valamint eszközbeszerzésre használtuk fel. A projekt megvalósítása során 1 szakember került kijelölésre, aki vállalati gyakornoki kapcsolattartóként szakmai, segítő, értékelő, utógondozó, a gyakornoki foglalkoztatást dokumentáló és teljesítményértékelői szerepkört töltött be a gyakornok mellett. A szakképzésben megszerzett tudás és készségek gyakorlati hasznosításával kapcsolatos közvetlen foglakoztatói és gyakornoki visszajelzések biztosítása érdekében a projekt teljes időtartama alatt kapcsolatot tartottunk az Egri Szakképzési Centrummal. A projekt eredményeként létrejött új munkahelyen a támogatott gyakornok 9 hónap alatt megszerezve szakmai tapasztalatát, tovább foglalkoztatva hosszú távon erősíti a vállalatunkat.

A gyakornok felvétele a foglalkoztatottak számának nettó növekedését eredményezte a felvételt megelőző 12 hónap átlagához viszonyítva. A projekt eredményeként 1 fő gyakornok, valamint 1 fő vállalati kapcsolattartó foglalkoztatása történt 9 hónapon keresztül. A projekt hozzájárult a szakképzésből kilépő fiatal elhelyezkedésének, munkatapasztalat szerzésének elősegítéséhez, a fiatal valódi munkatapasztalatot szerezhetett, ezáltal javult foglalkoztathatósága és hosszabb távú munkaerő-piaci esélyei.

A projektet 2018.05.01-én kezdtük, a projekt fizikai befejezésére 2019.01.31-én került sor.